You are here
Home > Sightseeing > Du bør se rundetårn inden du dør!

Du bør se rundetårn inden du dør!

Rundetårnet er et af Danmarks mest velkendte landmærker. Tårnet er tilbage fra det 17. århundrede, og er det ældste stadig funktionsdygtige observatorie i Europa.

Da Christian IV byggede tårnet, var Danmark ret berømt for vores bedrifter indenfor astronomien, hvilket vi kan takke Tycho Brahe for. Da han døde i 1601, ønskede kongen at fortsætte Brahe’s research og derfor blev Rundetårn til.

Det er et stykke tiden siden at videnskabsfolk har forladt bygningen, men Rundetårn bliver stadig anvendt af amatør astronomer og de mange besøgende. Observatoriet er omkranset af en udendørsplatform, hvorfra man har et fantastisk overbliv over den gamle del af København.

Hvis du vil derop, så skal du bevæge dig op ad en spiral der er 268,5 meter lang ved den ydre del af væggen og kun 85,5 meter lang ved midten af bygningen. Det betyder at du går omkring 209 meter for at komme til toppen, selvom tårnet kun er 36 meter høj.

Tårnet indefra

Der er masser at se på vej op i toppen. Blandt andet kan du besøge biblioteket som på et tidspunkt havde universitetets fuld bogsamling. HC Andersen plejede at besøge biblioteket og han fandt inspiration til hans arbejde her. I dag finder du udstillinger, om alt lige fra kunst, kultur, historie og videnskab.

Åbningstider:

Mandag-Søndag: 10:00-18:00

Priser:

Copenhagen Card: Gratis

Voksen: 25 kr.

Børn 5-15: 5 kr.

Billede brugt: Peter Leth

Top