You are here
Home > Renovering > Lav dit næste projekt med alu profiler

Lav dit næste projekt med alu profiler

Uanset om dit næste projekt er at lægge tag på eller bygge din egen 3D-printer, CNC fræser eller en form for robot, vil det give god mening at overveje alu profiler, når du skal vælge materialer. De fås i mange forskellige størrelser og udformninger og giver, bl.a. af denne grund, rigtig mange muligheder for opbygningen af og tilføjelser til dit næste projekt.

Alu profiler til taglægning og husbyggeri

Nogle af de områder, hvor alu profiler bruges i mange sammenhænge, er i forbindelse med taglægning og husbyggeri. Her er deres primære funktion at lede regnvand væk, men samtidig beskytter de også træværk og murværk og er vedligeholdelsesfri.

I tagsammenhænge bruges disse profiler bl.a. til at lede vandet det rigtige sted hen, så der ikke kommer vand ind under taget og dermed ind i huset. I husbyggerisammenhænge bruges profilerne bl.a. til at tætne, hvis to mure støder op til hinanden, så der ikke kan løbe vand ned langs murene.

Overordnet set er profilernes formål i disse sammenhænge at lede vandet væk fra steder, der ikke kan tåle for meget vand.

Alu profiler til hobbyprojekter

Hvis man synes, det kunne være sjovt at kaste sig ud i at bygge en form for maskine selv, vil man også blive glad for aluprofiler. De giver mange muligheder for at bygge maskinen, som man gerne vil have den, da de fås i mange forskellige udgaver, der passer til forskellige behov.

Samtidig giver de også muligheden for, at man hurtigt kan ændre eller justere lidt på designet, da man nemt kan flytte de beslag, der holder de andre dele. Således kommer man altså hurtigt og nemt videre, hvis man finder ud af, at noget af maskinen ikke helt fungerer, som det skal.

Alu profiler giver masser af muligheder, så det handler bare om at komme i gang med at udnytte dem.

Top