You are here
Home > lån > Guide til en god økonomi, når du flytter hjemmefra

Guide til en god økonomi, når du flytter hjemmefra

Det kan virke uoverskueligt, når du skal flytte hjemmefra og ind i din første lejlighed. Hvilken lejlighed passer bedst til dig, og vil du hellere bo sammen med andre end at bo selv? Der er mange tanker at gøre sig, inden du kan vælge og have en god mavefornemmelse over valget. Noget af det sværeste er at holde styr på, hvad du helst vil, og hvad du har råd til. Når du flytter hjemmefra, får du mere frihed, men også ansvar over din egen økonomi. Hvad skal du give i husleje? Hvor meget skal du betale i depositum? Du kan finde pengene til et depositum gennem voreslån.dk med et Leasy Minilån, der modtager nogle af de bedste anmeldelser i forhold til deres konkurrenter.

 

Læg penge til side hver måned

Hvis du flytter, fordi du skal studere i en anden by, vil du nok opleve, at du kommer til at lægge rimelig stramme budgetter hver måned. SU er dejligt, men det kan ikke betale for både husleje og særlig meget sjov. Og hvis uheldet er ude en enkelt måned, og du mangler penge, er det ikke ligefrem, fordi du bare kan bruge din SU til at dække det hele. Det er vigtigt, at du lægger penge til side hver måned, så du har noget at betale uforudsete udgifter med. Hvis din SU knapt kan dække din husleje, bør du overveje at finde et sted, der er billigere. Måske at flytte sammen med nogle andre, så I kan deles om huslejen.

 

Hold styr på dit forbrug

Det er kedeligt at kigge dine kvitteringer igennem, men det er en god måde at få overblik over, hvor dine penge havner henne. Når du ender med at komme i minus på bankkontoen, hænger det simpelthen sammen med, at du bruger for mange penge i forhold til, hvor mange penge, der kommer ind på kontoen hver måned. Overblikket kan hurtigt forsvinde, men det kommer til at hjælpe dig, når du ved, hvor du bruger for mange penge, så du kan rette op på forbruget og holde bankkontoen i plus.

 

Top